Menü

Caesar Guerini fegyverekről

Vissza Hirdetést adok fel

Hirdetés feladása

Weboldalunkon lehetőség van ingyenes hirdetés feladására. A hirdetés feladásához regisztráció szükséges. Amennyiben Ön már regisztrált, akkor kérjük, hogy jelentkezzen be az oldalra.

Regisztráció

Caesar Guerini: A hagyomány, a szépség és az innováció ötvöződése fegyvereinkben

Egy Caesar Guerinivel lőni egyet jelent azzal, hogy olyan fegyvert használunk, ami megfelel a legmagasabb elvárásoknak mind a vadászat, mind a sportlövészet terén. Manapság a piacon rengeteg féle fegyver megvásárolható, de úgy tűnik egyre több azon vadászatot és sportlövészetet kedvelők száma, akiknek nagyon is fontos egy fegyver külső esztétikai megjelenése.
A Caesar Guerini megalkotta azon fegyverek széles skáláját, amiket kifogástalan mechanizmus, kitünő ballisztikus teljesítmény, könnyű és biztonságos kezelés jellemez.
A fegyverek számos nemzetközi díjat nyertek és 2014-ben a Caesar Guerini megkapta az “Év Gyárának” címét kitűnő munkájának köszönhetően, a Sporting Classics magazin elismeréseként.

Történeti áttekintés:

Az olaszországi Brescia régió neve nem ismeretlen a fegyverrajongók körében. Sok neves, világszerte ismert fegyvergyárral egyetemben, többek közt a Caesar Guerini székhelye is itt van. A Trompia patak völgyében egymást érik a fegyvervilágmárkák központjai, csak hogy néhányat emlitsünk  úgy mint a Beretta, Perazzi,Bettinsoli.

A Caesar Guerini története 2002-re nyúlik vissza, amikor Giorgio és Antonio Guerini irányítása alatt piacra kerültek az első Guerini fegyverek.
Az amerikai piacra lettek tervezve, jelenleg is a fegyverek jelentős része az USA-ba kerül eladásra, ami annak köszönhető, hogy régóta tartó barátság kötötte össze a Guerini testvéreket az amerikai Wes Lang-el (Jelenleg is Wes a Guerini elnöke az USA-ban). Wes Lang neve Amerikában egyet jelent a Caesar Guerinivel.
Egy interjú során ezt nyilatkozta:

“Sose vedd túlságosan komolyan a lövészetet, tudj koncentrálni, legyél pozitív hozzáállású és legyél mentálisan erős, a többi már csak gyakorlás kérdése -nyilatkozta Wes – és akkor a siker nem maradhat el.”

Az USA-ban és Európában is nagyon megnőtt a vadászatot és koronglövészetet kedvelő hölgyek száma, így a Caesar Guerini új fejlesztésként, nemrégiben megjelentette a piacon a Syren fegyvereket, amit kizárólag nőkre alakított könnyű súly és kis visszaütési erő jellemez.

Egy újabb forradalmi fejlesztés, ami szintén egyedülálló a piacon az Invictus megjelenése. Cserélhető Invictus blokkjának, Maxis csövének, Dinamikus Tuning rendszerének köszönhetően hosszú élettartamú fegyver.

A Guerini fegyverek széles skálájának köszönhetően mindenki megtalálja a magának megfelelő kialakítású, súlyú, dízájnú vadász, sörétes vagy golyós fegyvert.

Néhány érdekesség a Caesar Guerini fegyverekről:

  • Az összes szerkezet Nikkel-krom-molibdèn acélötvözettel van megerősítve.
  • Az összes Caesar Guerini fegyver, beleértve az ultrakönnyű fegyvereket is acélsörèt kilövésére is alkalmas,az olasz ‘Proof House’-ban tesztelve van 1320 bar nyomáson.
  • A csapszegek extrém módon ellenálló anyagból készülnek és cserélhetőek.
  • A fegyverek különböző vésési technikai eljárásokon mennek keresztül, de minden esetben kézi befejezést kapnak a leghíresebb gravírozó mestereknek köszönhetően.
  • Az előagy, mint a legdrágább angol fegyvereknél Anson & Deeley lakatszerkezetes, fém része speciális acélból készült cserélhető részt tartalmaz.

Csövek:

  • Külön kérésre a csövek is átmennek “Steel Shoot” acélteszten.
  • Chrome-Molly acélból készülnek – emelve a fegyver elaszticitását és ballisztikus teljesítményét- kétszeres polírozási eljáráson mennek át, kézileg majd robottal megmunkálva.
  • A fegyver használatától függően különböző célzó sínek és oldalcsövek állnak rendelkezésre. Példaként: a standard vadászfegyverek ventillált célzó sínnel felszereltek, míg a magasabb minőségű vadászfegyverek hagyományos, kúpos csősínnel rendelkeznek.

Maxis cső:
Túlméretezett furatátmérőt alkalmazunk a lövés kedvező egyensúlya miatt. A cső egy hosszú kúpkiképzésű Duecon részt tartalmaz, melynek segítségével nő a sörét sebessége és csökken a visszaütési erő nagysága. A cserélhető (Maxis) chokoknak köszönhetően speciális szóráseloszlást biztosít, tovább javítva a szórásképet.
Speciális Raye csövek is rendelhetők – ezek könnyített csövek, homogénebb szórásképet ad 8-10 méteren.

Tus és előagy:
A fa részek válogatott diófából készülnek, olajos felületkezelést kapnak. A vadászfegyvereket a nagyon elegáns “Prince of Wales ” markolat, míg a sportfegyvereket pisztoly típusú markolat jellemez.

Egyéb kifejezések és jelentéseik

Invissaloy treatment: A fémfelületeket rozsdásodás elleni speciális Invisalloy felületkezeléssel teszik korrozióval szemben ellenállóvá.
PSF 1320 bar: A fegyvereket magas nyomáson tesztelik.
Maxischoke: Speciális szűkítés.
DTS: Dinamikus Tuning rendszer (DTS csőegyensúly és a tusba DTS kinetikus energiaelnyelő szerkezet rendelhető).
Hand engraving: Kézi vésés.
DueCon forcing cones: “DueCon”-al ellátott hosszú kúpkiképzésű cső.